Ovde možete pronaći par zanimljivih stvari kada je odabir dušeka u pitanju. Obzirom da trećinu života provedete u snu i da san itekako utiče na vaše zdravlje i raspoloženje, preporučljivo je da se temi kupovine dušeka ozbiljno posvetite. Više faktora utiču na to koji tip dušeka odgovara baš vama. Mi ćemo pokušati u tome da vam pomognemo.

Jezgro dušeka

Bitna stavka prilikom izbora duseka je takodje i od cega je sastavljeno njegovo jezgro.

Dušeci od pene (Elite, Hr double, Clasic plus…) su najuniverzalniji.U zavisnosti od njihove tvrdoće, gotovo da ne postoji osoba koja ne može da pronadje odgovarajući dušek za sebe. Hladno livene pene su odličan material koji je sačinjen od otvorenih ćelija. Kroz njih vazduh neprestalno cirkuliše i onemogućava skupljanje budji i grinja. Uglavnom imaju i skidajuću navlaku koja se pere na 40 stepeni.

Dušeci sa džepičastim jezgrom su potpuni hit u svetu, kod njih je svaka opruga zasebna i obmotana u reteks. Preporučuju se osobama koje imaju nemiran san (često se okreću u toku noći), kao i osobama koje dušek dele sa partnerom. Kada se izvrši pritisak na jedan deo dušeka, drugi deo se ne pomera. U ponudi imamo i one sa 7-ZONSKIM džepičastim jezgrom, kod takvog dušeka pritisak tela se ravnomerno rasporedjuje i kičma ne trpi opterećenja, već ostaje u idealnom položaju. Preporučujemo ih osobama sa raznim obolenjima na kičmenom stubu.

Dušeci sa zičanim jezgrom pripadaju prvoj generaciji dušeka. Spadaju u tradicionalna rešenja i u kombinaciji sa Memory ili softnom penom mogu biti pravo rešenje po jako pristupačnim cenama.

Navlake dušeka

Istraživanja su pokazala da nam u salonu gde su izloženi dušeci zapravo navlaka prva privuče pažnju.One se mogu najpre razlikovati kao SKIDAJUĆE i NESKIDAJUĆE. Skidajuće navlake možete pomoću RSV zatvarača komotno skinuti sa dušeka i oprati ih u masini na 30 stepeni. Na taj način vaš dušek će dosta duže ostati nov i čist.Takođe, navlake možemo razlikovati i po svojstvima materijala koji se nalaze u njihovom sastavu.Sve navlake koje mi koristimo su antialergijske I antibakterijske.

Stepen tvrdoće dušeka

Je ustvari nivo opterećenja koji dušek može da podnese, a da u njegovoj strukturi ne dodje do deformacija i ujedno da osoba koja na njemu spava ne izgubi osećaj komfora.U našoj kompaniji smo tvrdoću dušeka podelili u prema tabeli tvrdoce od 1 do 5 kategorije:

Naglasavamo da tvrdoca duseka ne mora da bude presudni faktor kod odabira, sve je individualno, postoje osobe kojima odgovara tvrda podloga, nekima srednje tvrda, a nekima meka.

Svakako je preporuka , posebno za decu da spavaju na tvrdom duseku(npr Clasic plus).

Preporuka za korisnike preko 110 kg je da kupuju kvalitetne duseke vece tvrdoce.

Ono što treba da znate kada kupujete dečiji dušek

Na kakvom će krevetu i jastuku da spava vaše dete, veoma je važno, jer od dobrog izbora zavisi zdravlje i raspoloženje najmlađih.Kvalitet duseka je presudan za dobar san i zdravlje kičme. U tom smislu, potrebe najmlađih su istovetne kao potrebe odraslih. Deci je neophodan udoban i prostran dusek da bi se dobro odmorila, i imala energije za sve izazove u toku dana.Osnovno je da dušek predstavlja potporu koja podržava delove tela koji su nam teški, a to su ramena i kukovi. U tom delu se najviše oblikuje prema nama – da bi noge, ruke i leđa ostali ravni. Kada ležimo, kičma treba da bude na isti način oblikovana kao kada stojimo.Naša preporuka je da se za bebe i malu decu koristi dušek od Sky Cell pene, bez žičanog jezgra. Otvorene ćelije ove poliuretanske pene neće dozvoliti skupljane grinja i bakterija i obezbediće zdrav san vašem mališanu.