Debljina žice iznosi 2,2 milimetra.

Debljina žice kod džepičastog jezgra sa I zonom iznosi 1,8 mm, kod 7 ZONA 1,6 mm i 1,8 mm.

Skidajuća navlaka je periva od 30 do 40 stepeni mašinsko pranje.Nakon pranja ne sme se susiti u masini za susenje vesa.

Proizvođači ga deklarisu kao 100% prirodan, ali na žalost je više sintetički mešavina prilikom proizvodnje.

Kod žičanog ili bonnel jezgra žica je povezana i tvrđa je za razliku od džepičastog jezgra, a kod džepičastog jezgra svaka žica je uvijena u retex i prilagođava se telu i pokretima prilikom spavanja.

Zavisi koji je sastav u penastom i žičanom dušeku. Primera radi ako kupite dušek Clasic plus ili Ortopedic ta dva dušeka su extra tvrda, a kada vršimo poređenje  žičanih i džepičastih u tom slučaju su tvrđi žičani.

HR pena je hladno livena pena. Ima izuzetan odnos čvrstine i prilagodljivosti ili visoke elastičnosti i daje svojstva opruge

Za decu je najbitnije da ima trvdu podlogu za spavanje, moje dete spava na penastom dušeku Clasic plus.

Ako krevet ima kutiju gde se stavlja dusek potrebno je minimum 15cm da dusek bude iznad bocne stranice kreveta.

Dušek Viva je odličan dušek sa pet zvezdica i svakome bi preporučili. Udoban, ima odličnu potporu za kičmeni stub i preporučujemo osobama koje vode aktivan zivot sa navlakom koja vam daje izuzetnu mekoću prilikom dodira.

Naša preporuka je prostirka Standard memory 5cm, Cornet 8cm, ako želite da dobijete ekskluzivnu podlogu sa mini dzepicastim jezgrom u osnovi memori jednom stranom I Hr drugom stranom onda je to naddušek Toper 10cm.

Sve tri nase prostirke imaju navlake koje se skidaju I peru na 30-40 stepeni

Memo Cool pena je pena koja skuplja manje toplote nego dušek sa običnom Memory penom. Ima efekat hlađenja, smanjuje opterećenje mišića i pomaže relaksaciju i odličan je u vidu jastuka.

Mi imamo za vas vodonepropustivi zaštitnik za dušek izrađenu od posebnog materijala nesto kao frotir sa strane na kojoj se spava i ima lastiše koji se navlače na sva četiri kraja dušeka.

HR pena je hladno livena pena. Ima izuzetan odnos čvrstine i prilagodljivosti ili visoke elastičnosti, daje svojstva opruge i tu penu koriste naši najveći nameštajci za izradu kožnih garnitura koje zahtevaju visoki kvalitet. Standardne pene su poliuretanske pene sa otvorenim ćelijama koje omogućuju neprestano strujanje vazduha.

Jastuk morate isprobati jer sve zavisi od osobe, nekome odgovara jastuk Memocool, nekome Ergonomic, nekome Anatomic, a nekome obican oblik Standard jastuka.